İş

Visa ile güvenli çevrimiçi alışveriş için ipuçları

Visa, giderek artan online alışveriş trafiğinde güvenli ödemeler için sunduğu yüksek standartlara dikkat çekerek, online ödeme yaparken dikkat edilmesi gereken ipuçlarını anlattı.   

Visa’nın küresel ödeme ekosistemine yönelik güvenlik tehditlerine ilişkin hazırladığı İki Yıllık Tehdit Raporu’na göre, tüketicileri etkileyen dijital dolandırıcılıkların sayısında ve çeşitliliğinde artış yaşanıyor. Dolandırıcılar her geçen gün daha karmaşık yöntemler geliştirirken dünyanın en gelişmiş güvenlik standartlarından birini sunan Visa, teknolojiye yaptığı yatırımlarla küresel ağını güvenlik tehditlerine karşı koruma altında tutuyor.

“Ağımızdaki dolandırıcılık oranı, tüm ödeme yöntemleri arasında en düşük oranlardan biridir.”

Online alışveriş ve indirim kampanyalarının tüketicilere son derece cazip fırsatlar sunduğunu belirten, Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin “Bu noktada tüketicilerin güvenli ödeme yapabilmesine büyük önem veriyoruz. Visa olarak 40 yıldır faaliyet gösterdiğimiz ülkemizde ve dünyada kart sahiplerine ve üye işyerlerine, en gelişmiş güvenlik ürün ve hizmetleriyle koruduğumuz teknolojik ağımız sayesinde ödemelerde kolaylık ve güvenlik sunuyoruz. 1993 yılından bu yana risk yönetimi ve dolandırıcılıkla mücadelede yapay zekanın (AI) küresel kullanımına öncülük ediyoruz. Ödemelerde ve para hareketlerinde dolandırıcılığı önceden tespit etmek ve önlemek için yapay zekamıza 3 milyar dolardan fazla yatırım yaptık. ve veri altyapısı yalnızca son on yılda. “Ağımız üzerinden geçen ödeme süreçlerinde dolandırıcılık oranı %0,1’in altındadır ve bu, tüm ödeme yöntemleri arasında en düşük oranlardan biridir” dedi.

Güvenli çevrimiçi alışveriş için ipuçları

Visa, online alışverişin daha güvenli olmasını sağlamak için şu önemli noktalara dikkat çekiyor:

  1. Çevrimiçi mağaza adresinde “s” harfini arayın: Çevrimiçi ödeme yaparken satıcının internet adresinin “https://” ile başladığından emin olun. Sondaki “s”, kişinizin sadık bir kişi olduğunu gösterir. Ayrıca arama çubuğunda ‘asma kilit’ simgesinin bulunduğundan emin olun.
  2. İşlem uyarıları alma seçeneğini kabul edin : İşlem uyarılarına kaydolmak, hesabınızdan satın alma işlemi gerçekleştiğinde uyarı almanızı sağlar. Size ait olmayan olağandışı ödemeler tespit ederseniz derhal bankanıza bildirin.
  3. Harcama itirazı: Masraf itirazı, kartınızla yaptığınız ödeme sonrasında mal veya hizmetin tarafınıza teslim edilmemesi veya hatalı teslim edilmesi durumunda, bankanız aracılığıyla ödemenizin iadesini talep edebilmenizi sağlar. Örneğin Visa kartınızla ödediğiniz bir uçuşun havayolu şirketi nedeniyle iptal edilmesi veya sipariş ettiğiniz tişörtün sipariş ettiğinizden çok daha küçük olması ve mağazanın bunu geri almaması durumunda haklarınızı talep edebilirsiniz. bankanız aracılığıyla. Her ne kadar sözleşmelerin zorunlu kıldığı bir tüketici hakkı olmadığı için bir garantisi olmasa da Visa, iş ortaklığı yaptığı bankaların bu hakkı tüketici lehine adil bir şekilde değerlendirmesini talep etmektedir.
  4. Kimlik dolandırıcılıklarına karşı dikkatli olun: İstenmeyen veya şüpheli e-postalara veya telefon çağrılarına karşı dikkatli olun. Bunlar, hesap numaranız, kullanıcı adınız ve şifreniz gibi kişisel bilgilerinizi çalmayı amaçlıyor olabilir. Şüpheli bağlantılara tıklamayın ve belgeleri indirmeyin.
  5. Yazılım güncellemeleri: Bilgisayarınıza, tabletinize veya telefonunuza en son yazılım güncellemelerini yükleyin. Yazılımınızı güncel tutmak sizi güvenlik açıklarından korur.
  6. Kartlar online alışverişe kapalı geliyor: Kredi kartları ve banka kartları tüketicilere ulaştığında güvenlik nedeniyle online alışverişe kapatılıyor ve tüketici tarafından açılması gerekiyor. Kartınızı güvenli bir şekilde internet alışverişine açmak için bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak veya mobil uygulama, SMS, internet bankacılığı veya şube aracılığıyla kartınızı aktif hale getirebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

seydisehir-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu